Εκτός από τις όμορφες εντυπώσεις που μας άφησε η επίσκεψη στην εκδήλωση της… ψαροπαρέας της πέμπτης τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, υπήρξαν και πολλά άλλα πράγματα που μας άρεσαν.
Λόγου χάρη, οι ζωγραφιές και τα μηνύματα που είδαμε σε τοίχους και εισόδους κάποιων σχολικών τάξεων. Η αγάπη και ο σεβασμός με τον οποίο μιλούσαν κάποια παιδιά για ένα συμμαθητή τους από τη Νιγηρία.
Το μήνυμα που μας έδωσε ένα κορίτσι στο ερώτημά μας, αν δέχονται τη διαφορετικότητα στο χρώμα του φίλου τους. «Για εμάς», είπε, «δεν υπάρχουν χρώματα στους ανθρώπους, όλοι είμαστε ίδιοι…».
Βέβαια και οι δάσκαλοι του σχολείου θα πρέπει να έχουν βάλει το χέρι τους στη διαμόρφωση της γνώμης των παιδιών, όπως και οι γονείς τους φυσικά. Όλα αυτά δημιουργούν ελπίδες.
Στην ιστορία, το μέλλον οικοδομείται πάντα από τους νέους, με τη συμμετοχή τους και παραμένει αδύνατον να οικοδομηθεί οιοδήποτε μέλλον με τον αποκλεισμό τους.
Ο όρος «χαμένη γενιά» διαδίδεται σήμερα ευρέως εκ των άνω για τη νέα γενιά της εποχής μας, αλλά δεν είναι πρώτη φορά στην ιστορία που αυτός ο όρος χρησιμοποιείται. Έχει κατ’ επανάληψη χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, ενώ υπήρξαν πολλές γενιές που θεωρήθηκαν χαμένες, κι όμως, αυτές τελικά κέρδισαν…
(πηγή: tharrosnews.gr)