Το σχολείο πέρα από τον πρωταρχικό παιδαγωγικό και κοινωνικό-πολιτιστικό σκοπό του, πρέπει και μπορεί να αποτελεί και το μέσο για την προαγωγή της υγιεινής διατροφής και την εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα διατροφής και ασφάλειας τροφίμων.
Στους παρακάτω συνδέσμους, μπορείτε να κατεβάσετε ενημερωτικά φυλλάδια με πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή και την ασφάλεια των τροφίμων στα σχολεία και εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με την επιλογή τροφίμων από το σχολικό κυλικείο .
[Σχολικά Κυλικεία]
[Σχολικά Κυλικεία – Μαθήτης]
[Σχολικά Κυλικεία – Εκπαιδευτικός]
Σε ημερίδα που διοργάνωσε το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας την Τετάρτη 2 Μαΐου 2012, ο ΕΦΕΤ συμμετείχε αναπτύσσοντας το θέμα: «Διατροφικές Συστάσεις για υγιεινό κολατσιό στο σχολείο» Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κατεβάσετε την παρουσίαση: [Παρουσίαση Κολατσιό στο σχολείο]
(πηγή: ekatanalotis.gr)