Η υπόθεση της εξαφάνισης – αρπαγής της 13χρονης Χριστίνας από τα Σπάτα προκάλεσε συζητήσεις για παλαιότερα περιστατικά απαγωγής ανηλίκων, καθώς και τον τρόμο που υπάρχει πλέον στους γονείς, οι οποίοι δεν αφήνουν τα παιδιά από τα μάτια τους.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας και του Χαμόγελου του Παιδιού, η πλειονότητα των εξαφανισμένων παιδιών σε ποσοστό 53% είναι έφηβοι ηλικίας 13-18 ετών και ιδιαίτερα κορίτσια, μια και από τα 43 περιστατικά (σημαντικά μικρός αριθμός σε σχέση με όσα ακούγονται συχνά) τέτοιου είδους εξαφανίσεων που δηλώθηκαν στην Αστυνομία το 2012, τα 26 αφορούσαν κοπέλες.
Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος τονίζει πως «τα κορίτσια είναι περισσότερο επιρρεπή στο να παρασύρονται ευκολότερα είτε από αγνώστους μέσω Διαδικτύου είτε από συνομηλίκους τους».
Ωστόσο, όπως αναφέρει και το ΒΗΜΑ, ο Παναγιώτης Παπαντώνης, αστυνόμος Β’ στο γραφείο εξαφανισμένων ατόμων ΕΛ.ΑΣ., σε εκδήλωση του Χαμόγελου την προηγούμενη Πέμπτη, 23 Μαΐου τόνισε πως «οι αρπαγές εξαφανισμένων παιδιών σήμερα αφορούν μόνο τις γονικές αρπαγές και όχι αρπαγές από αγνώστους με ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως τα μηνύματα που διαβάζουμε συχνά στα social media».
Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος αναφέρει: «Δεν υπάρχει ίχνος πραγματικότητας στα δημοσιεύματα αυτά που κυκλοφορούν στο Internet και από στόμα σε στόμα. Παλαιότερα υπήρχαν ορισμένα περιστατικά με ίχνη απαγωγής, αλλά έπειτα από παρέμβαση της Εισαγγελίας αποδείχθηκε ότι ήταν ενδείξεις χωρίς αποδείξεις».
(πηγή: iefimerida.gr)