Η γοητεία της ανεξαρτησίας, τόσο ισχυρή για τις προηγούμενες γενιές, έχει πολύ λιγότερη επιρροή σήμερα στους εφήβους.
Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των Millennials και των προκατόχων τους ήταν στον τρόπο που είδαν τον κόσμο. Οι έφηβοι σήμερα διαφέρουν από τους Millennials όχι μόνο στις απόψεις τους αλλά στο πώς ξοδεύουν το χρόνο τους.
Οι εμπειρίες που έχουν καθημερινά είναι αρκετά διαφορετικές από τους άλλους. Τι συνέβη το 2012 για να προκαλέσει τόσο δραματικές αλλαγές στη συμπεριφορά; Ήταν ακριβώς η στιγμή που το ποσοστό των Αμερικανών που κατείχαν ένα smartphone ξεπέρασε το 50 τοις εκατό.
Γεννημένοι από το 1995 μέχρι το 2012, τα μέλη αυτής της γενιάς μεγαλώνουν όλα με smartphones και έχουν λογαριασμό στο Instagram πριν καν ξεκινήσουν το γυμνάσιο!
Η προηγούμενη γενιά, μεγάλωσε και αυτή με το διαδίκτυο, αλλά το κινητό δεν ήταν ποτέ πρωταγωνιστής στη ζωή τους, στο χέρι τους ανά πάσα στιγμή, μέρα και νύχτα. Μια έρευνα του 2017 σε περισσότερους από 5.000 Αμερικανούς έφηβους διαπίστωσε ότι τρεις στους τέσσερις είχαν δικό τους iPhone!
Η άφιξη των smartphone άλλαξε ριζικά κάθε πτυχή της ζωής των εφήβων, από τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις τους, μέχρι την ψυχική τους υγεία. Ο στόχος της γενετικής μελέτης, ωστόσο, δεν είναι να νοσταλγήσει τον τρόπο που ήταν τα πράγματα, αλλά να καταλάβουμε πώς είναι τώρα. Ορισμένες γενετικές αλλαγές είναι θετικές, μερικές είναι αρνητικές, και πολλές είναι και τα δύο.
Ο αριθμός των εφήβων που βρίσκονται μαζί με τους φίλους τους κάθε μέρα μειώθηκε κατά περισσότερο από 40 τοις εκατό από το 2000 έως το 2015. Πλέον, το παγοδρόμιο, το γήπεδο μπάσκετ, η πισίνα της πόλης, όλα έχουν αντικατασταθεί από εικονικούς χώρους που προσεγγίζονται μέσω των εφαρμογών και του ιστού. Μετά από έρευνες που έγιναν, προέκυψε το ότι οι έφηβοι που περνάνε πολλές ώρες επί της οθόνης, οδηγούνται συχνά στη δυστυχία.
Η κατάθλιψη και η αυτοκτονία έχουν πολλές αιτίες. Η υπερβολική τεχνολογία προφανώς και δεν είναι η μόνη. Και το ποσοστό αυτοκτονίας των εφήβων ήταν ακόμη υψηλότερο στη δεκαετία του 1990, πολύ πριν υπάρξουν τα smartphones.
Τα συμπτώματα κατάθλιψης των αγοριών αυξήθηκαν κατά 21% από το 2012 έως το 2015, ενώ των κοριτσιών αυξήθηκαν κατά 50% .Η αύξηση της αυτοκτονίας ήταν επίσης, πολύ πιο έντονη μεταξύ των κοριτσιών, τα οποία φάνηκαν περισσότερο ευάλωτα σε περιπτώσεις ηλεκτρονικού εκφοβισμού.