Ο πληθυσμός της γης πρόκειται να μειωθεί για πρώτη φορά, το 2100 λόγω υπογονιμότητας

Ο μείωση του πληθυσμού της γης είναι κάτι το οποίο δεν έχουμε συναντήσει εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Αυτή τη στιγμή 7,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν επάνω στη γη. Σε 40 χρόνια ο πληθυσμός αυτός θα εκτοξευτεί στα 9,7 δισεκατομμύρια ενώ μέχρι το 2100 θα υπάρξει μείωση στα 8,8 δισεκατομμύρια.

plithismos_gis_meionetai_1Η έρευνα για τον πληθυσμό στη γη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «The Lancet» και δείχνει την πρώτη μείωση του πληθυσμού της γης από τον 14ο αιώνα. Η έρευνα έγινε από την ομάδα του καθηγητή Παγκόσμιας Υγείας του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας, δρ Stein Emil Volset και είναι αποκαλυπτική.

Σήμερα στη γη ζουν 7,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Μέχρι το 2064 ο πληθυσμός θα εκτοξευτεί στα 9,7 δισεκατομμύρια ενώ μέχρι το 2100 ο πληθυσμός θα μειωθεί στα 8,8 δισεκατομμύρια. Η μείωση αυτή έχει να συμβεί από τον  14ο αιώνα τότε που η ανθρωπότητα είχε να αντιμετωπίσει χωρίς φάρμακα τη Μαύρη Πανώλη.

plithismos_gis_meionetai_2Μάλιστα 23 χώρες στον κόσμο όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ιαπωνία, η Ταϊλάνδη και η Νότια Κορέα θα συρρικνωθούν το 2100 στο 50% του πληθυσμού τους. Ακόμη και η Κίνα που σήμερα έχει 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους το 2100 θα έχει πέσει στα 732 εκατομμύρια.

Όπως αναφέρει στη μελέτη του ο Stein Emil Volset: «Εάν η πρόβλεψή μας είναι σωστή, θα είναι η πρώτη φορά που η μείωση του πληθυσμού θα οφείλεται στη μείωση της γονιμότητας, σε αντίθεση με γεγονότα, όπως η πανδημία ή ο λιμός»

plithismos_gis_meionetai_3Και συνέχισε: «Υπάρχουν δύο βασικοί παράγοντες: η βελτίωση της πρόσβασης στη σύγχρονη αντισύλληψη και η εκπαίδευση κοριτσιών και γυναικών. Αυτοί οι παράγοντες καθορίζουν το ποσοστό γονιμότητας. Ο μέσος αριθμός παιδιών που γεννά μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της ζωής της είναι ο μεγαλύτερος καθοριστικός παράγοντας του πληθυσμού. Το παγκόσμιο συνολικό ποσοστό γονιμότητας προβλέπεται να μειώνεται σταθερά, από 2,37 το 2017 σε 1,66 το 2100, πολύ πιο κάτω από το ελάχιστο ποσοστό (2,1 γεννήσεις ανά γυναίκα) που θεωρείται απαραίτητο για τη διατήρηση του πληθυσμού»

Η Αφρική και ο αραβικός κόσμος θα διαμορφώσουν το μέλλον μας

Ενώ ο αρχισυντάκτης του Lancet δρ Richard Horton συμπλήρωσε πως θα ζήσουμε κοσμογονικές αλλαγές τον αιώνα που διανύουμε: «Ο 21ος αιώνας θα δει μια επανάσταση στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού μας.

plithismos_gis_meionetai_4Η Αφρική και ο αραβικός κόσμος θα διαμορφώσουν το μέλλον μας, ενώ η επιρροή της Ευρώπης και της Ασίας θα υποχωρήσει αισθητά. Μέχρι το τέλος του αιώνα, ο κόσμος θα αλλάξει, με τις Ινδία, Νιγηρία, Κίνα και ΗΠΑ να αποτελούν τις κυρίαρχες δυνάμεις. Θα είναι ένας νέος κόσμος, για τον οποίο θα πρέπει να προετοιμαστούμε σήμερα»

(Πηγή: in.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399